mercoledì 15 dicembre 2010

Nje trendafil i kuq, i kuq fare

O dashuria ime, eshte si trendafil i kuq
qe cel n'qershor te here
O dashuria ime eshte si melodi
qe luhet aq embel, ne zemer ndjere.
Imja goce, qe te kam aq te mire
jam aq thelle ne dashuri
e do te dua ende, Zemra ime,
edhe kur t'behet lemsh e lebeti'.
Edhe kur t'behet lemsh e lebeti, Zemra ime,
t'thahen detet dhe t'digjen guret:
Do te te dua ende, Zemra ime,
deri kur dhe jeten ta mbulojne pluhuret.
Dhe udhe te mbare e vetmja ime Dashuri!
Dhe udhe te mbare per ca kohe vete!
Dhe do vij prape, Dashuria ime,
edhe mbrapa diellit te jete!
                          
                                                  Robert Burns

Nessun commento :

Posta un commento

Faleminderit per komentin!