giovedì 24 giugno 2010

Sa i sigurt eshte paswordi juaj?


Sa i sigurt eshte paswordi juaj? Kete ta thot Howsecureismypassword, qe sygjerohet nga WelshView. Mjafton te shkruash paswordin dhe menjeher te jep kohen qe nevojitet per te krakuar pasin tuaj .Nuk njihet algoritmi me te cilin behet ky krakim,edhe as se keto te dhena mbeten ne server apo jo.
Asnjeri nuk ju ndalon qe te keni pasword te ngjajshem apo te njejte me nje person tjeter por duhet te jeni me te kujdesshem kur zgjidhni paswordin tuaj.
Shembulli i nje paswordi me gjashte karaktere. “Your password is one of the 500 most common passwords. It would be cracked almost instantly“.

Nessun commento :

Posta un commento

Faleminderit per komentin!