mercoledì 5 gennaio 2011

Kur isha i ri, kur kisha dashuri

Kur isha i ri, kur kisha dashuri,
         ah dashuri,
E kisha zemrën plot me lumëri,
Me nuse e me dasm’ e me kurorë;
         ah, kurorë.
Isha si dash me brir’ e me këmborë.
Po e pabesa pleqëri më theu,
         ah, më theu,
Me pançën e me thonjtë më mbërtheu,
Më çthuri, m’arratisi në kurbete,
         ah kurbete,
Në male, në shkëmbenj, në prronj e dete,
Një bel, një bel, një kazm’ e një lopatë,
         ah, lopatë.
Dhe një savan i gjerë dhe i gjatë;
Një grop’ e thellë dhe përsipër baltë,
         ah moj baltë,
Kështu e do kjo mysafir’ e naltë

      

William Shakespeare

Nessun commento :

Posta un commento

Faleminderit per komentin!