giovedì 20 gennaio 2011

Mos me braktis


Më jep dorën të shkruaj 
Të marrë krahë mendimi, 
Më jep pulsin e zemrës 
Mos të ngrij trishtimi, 
Më jep buzët e tua 
Puthjen ta jap unë, 
Eja, nxito hapat 
Mos ke humbur udhë? 

Shkretëtirë e borë, hëna farfurin 
Vendi anembanë, dergjur ne qefin 
Dhe mështenkat qajnë, pyjeve pa jetë...
Kush kështu ka vdekur? 
Mos vallë unë vetë? 

           Sergej Aleksandrovič Esenin

                

 

Nessun commento :

Posta un commento

Faleminderit per komentin!